Oricare ar fi preferințele tale, nu este greu să călătorești în țările europene. Vei găsi o multitudine de mijloace de transport în comun în fiecare țară, fiecare din ele oferind posibilitatea de a trece granița în cele învecinate în cadrul aceluiași tur. Din acest motiv, alegerea călătoriilor cu autobuzul poate fi varianta ideală de a explora frumusețile fiecărui oraș. Elimini astfel și stresul șofatului – uneori pe cealaltă parte a drumului – și te relaxezi, urmărind specificațiile ghidului și priveliștile din jur. Există numeroase variante low cost care te poartă pe teritoriul întregii țări și, chiar dacă va dura ceva mai mult, cine se grăbește în vacanță?

Călătorește comod și ieftin

Există multiple variante când alegi să călătorești cu autobuzul prin Europa, iar majoritatea firmelor oferă și varianta de achiziție a biletelor online. Este cea mai ieftină posibilitate de transport și acoperi ușor distanțe mari.

Multe companii de transport europene oferă norme sporite de securitate, oprind pentru urcare și coborâre aproape de principale obiective de cazare, pentru a nu te mai deplasa până la o stație. Astfel, când ajungi la o destinație, vei fi obligatoriu aproape și de o unitate de cazare.

Costul călătoriei

Prețul biletelor la un astfel de autobuz sunt destul de stabile, nu au fluctuații atât de mari cum deseori vezi la biletele de avion. Deci le vei putea achiziționa oricând, fără să urmărești oferte last minute sau reduceri de sezon. Este modalitatea preferată de transport de către studenți, sau cei care vizitează multe țări și au rezervat un buget mai redus pentru fiecare în parte.

Autobuzele sunt echipate cu locuri mari și confortabile și câteva dotări moderne, cum ar fi Wifi, toalete, geamuri fumurii sau monitoare TV.

Multe companii europene care oferă pachete de servicii de transport, precum Eurolines, pun la dispoziția turiștilor posibilitatea de a vizita 49 de orașe europene pe o perioadă de 15-30 de zile, la un preț între 315-490 euro de persoană, în plin sezon. Dacă alegi să îți faci excursia în extra sezon, prețurile vor fi mult mai mici.

Dacă vrei să achiziționezi cele mai convenabile bilete pentru un tur european, intră pe aplicația Omio, poți compara prețuri și oferte pentru mai multe mijloace de transport și poți chiar cumpăra bilete online.

Vehicule prietenoase cu mediul

Dacă te interesează impactul pe care îl ai asupra mediului, ar trebui să știi că reglementările europene obligă astfel de vehicule să aibă emisii scăzute de dioxid de carbon, unele zone din Europa interzicând total autoturismele care depășesc norma de poluare.

Diverse avantaje și dezavantaje

Cel mai demn de luat în considerare este faptul că îți poți lua cu tine orice bagaj dorești. Nu ai o limită de kilograme sau de dimensiune, ca la aeroport, și nici nu va trebui să achiți ceva în plus. Nu exagera totuși, pentru confortul propriu. Alt avantaj ar fi atunci când călătorești pe timp de noapte, astfel, dacă locul tău este destul de confortabil, te poți odihni destul de bine, economisind banii de cazare.

Un mic dezavantaj l-ai putea întâlni în cazul în care autobuzul în care te afli face un tur internațional, astfel va trebui să oprească la fiecare graniță, unde vei trece prin controale specifice, deci fii sigur că ai toate actele la tine. În funcție de vamă, ar putea fi necesar să desfaci și bagajele, ceea ce durează destul de mult pentru un autobuz plin cu 40 de turiști.