Cel mai ieftin mod de a călători prin Europa este, cu siguranță, autobuzul. Dacă îți dorești confort și lipsă de griji, nimic nu se compară cu o astfel de călătorie de-a lungul frumosului continent. Iar dacă ai și un buget redus, ai luat decizia corectă.

Pe lângă costul mic, companiile care oferă această modalitate de transport pun la dispoziția clienților și alte facilități, cum ar fi scaune rabatabile pentru un confort sporit, spațiu generos pentru bagaje, WiFi gratuit, cafea sau ceai din partea casei sau porturi de reîncărcare la fiecare scaun. Uite spre ce companii să te îndrepți la următorul concediu.

Flixbus

Cu doar 99 de euro de persoană, Flixbus îți oferă posibilitatea de a alege 5 rute directe, dintre 1200 de destinații în 12 țări europene. E ocazia perfectă de a pleca într-o vacanță spontană și plină de surprize, când nu ai timp de planificat. Ai parte de Wifi gratuit și destul spațiu pentru a depozita bagajele.

Permisul este valabil pentru 3 luni de la data achiziției, așa că ai la dispoziție suficient timp să te hotărăști.

Megabus

Cele mai mici prețuri practicate de Megabus te vor da pe spate cu siguranță. Dacă ai noroc și ești și în extrasezon, poți rezerva un loc cu 1 liră pentru destinații scurte. Este compania preferată de transport pe teritoriul Marii Britanii și a Scoției.

National Express

Pe lângă prețurile mici, această companie are uneori promoții și poți achiziționa 2 bilete la preț de 1 pentru intrarea la anumite atracții turistice, cum ar fi Legoland în Manchester sau Madame Tussaud/Tower of London în Londra.

Eurolines

Dacă te-ai hotărât să călătorești de la Londra la Paris, ar trebui să știi că este o rută destul de populară și ar trebui să-ți rezervi bilet din timp. La Eurolines poți face această călătorie pentru 22 de lire și vei avea voie să aduci cu tine două bagaje. Iar dacă ești un împătimit al călătoriilor cu autobuzul pe rute internaționale, poți achiziționa, pentru o mică taxă, un cupon de reducere care te va scuti de 25% din prețul călătoriilor pentru următoarele 3 sau 6 luni.

Berlinlinienbus

Dacă te îndrepți către Berlin, poți rezerva bilete cu această firmă începând cu prețul de 9 euro și poți călători spre Munchen, Paris, Londra sau Hamburg. În autobuzele acestei linii vei fi surprins să găsești personal adițional similar stewardeselor, ziare în mod gratuit pentru călătoriile pe mai multe zile și porturi de încărcare pentru telefoanele mobile.