Abia aștepți sezonul estival, cu promisiunile vremii însorite, vacanței și a locurilor încărcate de istorie și cultură a destinațiilor europene pe care ți-ai propus să le vizitezi. Ai achitat integral excursia, ai rezervat din timp un tur al Londrei cu autobuzul etajat și tot ce îți rămâne de făcut este doar bagajul.

Ideea unei vacanțe fără tehnologie poate părea relaxantă, dar adevărul este că stresul provocat de lipsa telefonului mobil și a oportunităților pe care acesta le oferă poate depăși, de multe ori, beneficiile. Fiind într-un loc complet străin, telefonul smart te poate ajuta foarte mult când vine vorba de stabilirea unui traseu sau de găsirea unui restaurant accesibil. Dacă alegi să folosești harta tradițională, vei fi o țintă sigură pentru amatorii de ilegalități, care te vor identifica rapid ca turist și vor fi convinși că ai la tine sume mari de bani.

Trebuie să iei în considerare și momentele de relaxare în care oricine mai intră pe telefon pentru un mic joc sau descarcă o Aplicație Unibet pentru un moment distractiv între obiectivele turistice. Pe lângă petrecerea într-un mod distractiv a timpului liber, ai și posibilitatea unui câștig impresionant la cazinourile online, dacă te numeri printre norocoși.

Și cum vrem cu toții ca telefoanele noastre să funcționeze bine în vacanță și să nu ne lovim de probleme, uite la ce ar trebui să fii atent când te hotărăști să-ți iei telefonul mobil în excursia prin Europa.

Va funcționa telefonul tău în străinătate?

Este primul lucru pe care ar trebui să-l verifici. Țările europene folosesc diferite tehnologii și frecvențe, iar telefonul tău ar trebui să fie compatibil cu acestea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să achiziționezi o cartelă SIM din țara de destinație, care obligatoriu va avea inclus trafic de date. Singurul inconvenient este că va trebui să schimbi cartela odată cu schimbarea țării vizitate.

Nu te baza pe roaming

Dacă vrei să îți păstrezi cartela și numărul de telefon, trebuie să știi că tarifele pentru roaming sunt impresionante și vor adăuga o sumă destul de mare bugetului tău. Nu este cea mai bună idee. Mai bine alege un furnizor local de încredere pentru date mobile.

Descarcă aplicații pentru comunicare

Ignoră sistemele tradiționale de voce și text și bazează-te pe aplicațiile oferite gratuit și disponibile prin Wifi sau date mobile. Nu pleca nicăieri fără WhatsApp, populara aplicație cu care poți comunica deosebit de ușor. Este disponibilă în majoritatea țărilor europene și poți efectua și apeluri video.

Ce furnizori să alegi?

  • În Franța, Orange este cea mai convenabilă soluție pentru mobil, cea mai scumpă opțiune a lor fiind de 30$. Dar poți alege orice pachet de date îți convine.
  • În Spania ar fi mai bine să alegi Vodafone, care are variante ieftine ce durează 30 de zile – mai mult decât suficient.
  • Marea Britanie – aici, furnizorul EE îți va personaliza planul cum îți dorești, cu o valabilitate tot de 30 de zile.

În concluzie, te poți delecta cu cele mai frumoase priveliști din Europa fără să îți faci griji de nota de plată la telefon. Alege inteligent și interesează-te bine și vei avea parte de o călătorie de poveste!