Group-Tex International
auf Deutsch Deutsch Asigurari medicale
in English English

ASIGURAREA DE CHELTUIELI MEDICALE PENTRU CALATORII ÎN STRAINATATE

Cheltuieli cu amanarea sau anularea calatoriei

Sunteti despagubit în cazul în care pe parcursul calatoriei, sunteti nevoit sa amânati o parte a calatoriei planificate sau întreaga calatorie în eventualitatea în care intervine:

 1. decesul, vatamarea accidentala sau îmbolnavirea serioasa în perioada asigurata a dvs., a partenerului dvs. de calatorie, a unei rude de ale dvs. (vatamarea sau îmbolnavirea trebuie sa fie sustinute de confirmare medicala sau pe baza de rapoarte clinice).
 2. nasterea daca era asteptata peste trei luni de la plecarea înregistrata sau de la data înapoierii.
 3. serioase pagube provocate de incendiu, furtuna, inundatie, acasa sau la locul obisnuit de desfasurare a activitatii.
 4. urgente sau inevitabile pretentii emise de serviciul militar, politie, pompieri sau serviciul medical, dovada care trebuie facuta de un reprezentant al organizatiei în cauza.

Asigurarea dvs. nu acopera cheltuielile pentru situatii medicale intervenite sau tratamente medicale pentru boli de care asiguratul suferea sau se trata înainte cu 6 luni de data înregistrarii calatoriei sau orice alta calatorie efectuata împotriva sfatului unui medic practicant sau orice calatorie efectuata în scopul obtinerii unui tratament medical.

Mergi la inceputul paginii

Cheltuieli medicale si alte cheltuieli de repatriere

În eventualitatea suferirii unei vatamari corporale accidentale sau îmbolnavirii pe parcursul calatoriei, va vom despagubi pentru:

 1. cheltuieli rezonabile necesare, intervenite în situatia de urgenta medicala, spitalizare, plata medicului.
 2. cheltuieli de calatorie rezonabile, juste intervenite pentru obtinerea unui astfel de tratament care nu se poate obtine la locul în care se afla Asiguratul, asa dupa cum precizeaza Compania de Asistenta Medicala.
 3. cheltuieli rezonabile privind costul pentru transportul si cazarea pentru orice persoana considerata conform sfatului medicului a fi necesara sa însoteasca asiguratul daca este spitalizat.
 4. cheltuieli suplimentare rezonabile pentru cazare intervenite ca urmare a primirii unor recomandari medicale care fac imposibila întoarcerea din calatorie, pe motive medicale.
 5. cheltuieli rezonabile de repatriere din motive medicale adecvate si determinate de Compania de Asistenta Medicala.
 6. costul transportului acasa a cadavrului, sau cenusei rezultate din incinerarea acestuia, în eventualitatea producerii decesului, sau costurile de înmormântare sau incinerare în tara în care a avut loc decesul fara a depasi suma asigurata din polita.

În eventualitatea unei repatrieri, nu se vor mai acoperii alte cheltuieli medicale o data ce asiguratul a ajuns acasa. Suma maxima care se acorda pentru repatriere este de 25.000 USD.

Mergi la inceputul paginii

Asigurarea dvs. nu acopera:

 1. orice tratament medical, spitalizare, chirurgical sau stomatologic care dupa aprecierea medicului practicant, poate fi rezonabil amânat pâna la întoarcerea în tara.
 2. orice cheltuieli intervenite ca rezultat al unor complicatii de sarcina, altele decât cele ce intervin cu prioritate în primele 6 luni de sarcina.
 3. orice cheltuieli intervenite pe parcursul unei calatorii efectuate împotriva sfatului medicului.
 4. orice cheltuieli survenite dupa expirarea perioadei de asigurare.
Mergi la inceputul paginii

 

 

Informatiile sunt valabile la data ultimei modificari: 16.09.2009, 08:34