Dacă te hotărăști să faci o excursie în una din țările Europei, de multe ori ești în dubii: să te descurci singur, sau să apelezi la serviciile unei agenții de turism? Cu toate că poate părea puțin mai scump, este mai indicat să urmezi sfatul unor profesioniști, deoarece, în mod contrar, s-ar putea să scoți din buzunar, în final, mai mulți bani decât te-ai aștepta. Uite de ce.

9 motive pentru a alege o agenție

  • Răspundere – un agent de turism răspunde cu locul de muncă pentru fiecare decizie pe care o ia. Fiecare are un superior ierarhic în fața căruia răspunde, astfel că poți discuta cu acesta în cazul în care ceva nu este bine în opțiunile care ți-au fost prezentate.
  • Cunoștințe – un agent de turism experimentat, care face același lucru de mulți ani, a acumulat o cantitate impresionantă de cunoștințe. Dacă este prima dată când călătorești prin Europa, nu te ghida după comentarii anonime pe diverse forumuri obscure, ci ascultă sfaturile cuiva care știe despre ce vorbește.
  • Nu ratezi nici o ocazie – când rezervi o excursie mai scumpă, vrei să vezi și să experimentezi tot ce se poate. Un agent bun îți poate recomanda un restaurant extraordinar din apropierea hotelului tău, sau un eveniment sportiv care se desfășoară atunci în oraș.
  • Stabilirea unui traseu – decât să te plimbi aiurea prin oraș sperând că vei da peste niște atracții turistice, o agenție îți poate da un program clar cu ce este de făcut în fiecare zi.
  • Economii – poți afla exact cât vei avea de plătit pentru diverse experiențe, astfel încât vei putea să-ți stabilești un buget clar, fără surprize. De exemplu, se oferă masa de prânz în excursie sau trebuie să o plătești tu? Ar fi bine să știi din timp.
  • Asigurare – accidente neprevăzute se pot întâmpla oricând, așa că la o agenție poți achiziționa și asigurarea potrivită pentru a sta fără griji. În plus, ți se poate recomanda un hotel cu o reputație bună și poți fi sigur că drumeția prin munți pe care ai plătit-o suplimentar va fi alături de un ghid autorizat.
  • Exclusivitate – fiecare din noi dorim să ne simțim speciali, și de multe ori pachetele standard poate nu ți se aplică. O agenție de turism poate include în preț categoriile de evenimente pe care le preferi tu personal și propriile preferințe vor avea prioritate.
  • Economie de timp. Decât să petreci ore întregi într-o zi deja aglomerată pentru a căuta sejurul perfect, mai bine discuți cu un agent de turism care, după o discuție scurtă pentru a-ți cunoaște preferințele, îți va întocmi rapid un plan perfect pentru tine.
  • Avantajele cunoscătorilor – te-ai trezit cam târziu și nu mai găsești loc la hotelul tău preferat? O agenție de turism veche are deja relații, așa că probabil îți va putea obține o cameră atunci când, în mod oficial, toate sunt deja ocupate.